П`ятниця
29.03.2024
16:59
Вхід на сайт
Календар
«  Листопад 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Пошук
Опитування
Дайте оцінку сайту федерації
Всього відповідей: 25
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Друзі сайту
Архів записів

Дніпропетровська міська федерація спортивного туризму


21:03
Горные соревнования

11-13 ноября 2011 г. в спортивновном зале т/к "Одос" состоится первенство города по горному туризму в закрытом спортивном зале. Класс соревнований - 1-й.

Приглашаются все желающие в возрасте от 10 лет и старше. Зачёт - личный. Возрастные категории: 10 - 13 лет; 14 - 16 лет; 17 лет и старше. Количество участников от одной организации не ограничено. Именные заявки, установленного образца, подаются ГСК представителями командирующих организаций.

Переглядів: 547 | Додав: d_kep | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 2
2 d_kep  
Умови дистанції
"Гірські перешкоди"
1. Клас дистанції – 1-й
2. Довжина дистанції – 38,5 м.
3. Сумарний перепад висот – 14 м.
4. Крутизна схилу – 90о.
5. Кількість етапів – 6, з самонаведенням – 1.
6. Проходження дистанції – згідно діючих Правил, Настанов та цих Умов.
7. ПКЧ – 12 хв., ЗЧ – 20 хв.
8. Проходження всієї дистанції в касках, лікті та коліна закриті.
9. Склад команди: особистий залік.
10. Вікові групи: 10-13 років, 14-16 років, 17 років і старші.
11. Стартовий інтервал – 12 хв.
12. Учасник прибуває на місце старту за 10 хв. до старту для проходження технічної комісії.
13. Все нестандартне спорядження повинно бути задекларовано і пройти технічну комісію у складі головного судді та судді з безпеки не пізніше ніж за 15 год. до початку змагань на дистанції.
14. Необхідне спорядження: мотузка основна 10м – 1 шт., ІСС в комплекті, каска, карабіни – 6 шт., гальмівний пристрій, рукавиці, «прусік» з допоміжної мотузки – 1 шт. Інше спорядження – на розсуд команди.

Перелік етапів
Номери етапів відповідають порядку їх проходження.
Скорочення:
ППС- проміжний пункт страховки,
ПС – пункт страховки,
ПКЧ – проміжний контрольний час,
ЗЧ – загальний час,
ДП – ділянка перешкоди,
ЗСК- заглушений суддівський карабін.

1. Підйом вільним лазінням. Висота – 3,5 м. Крутизна схилу – 90о.
Етап обладнано двома ПС. Подоланням етапу вважається постановка учасника у верхній ПС вусом самостраховки. Підйом здійснюється по зачіпках. Страховка суддівська. Мотузка – на собі (спосіб кріплення – довільний).

2. Траверс скельної ділянки. Довжина – 12 м. Крутизна схилу – 900. Етап обладнано двома ПС та суддівськими перилами. Учасник рухається на самостраховці вусами самостраховки на суддівських перилах. Постановка в ППС при русі не обов`язкова. Навантаження суддівських перил під час руху на ДП не штрафується. Мотузка – на собі (спосіб кріплення – довільний).

3. Навісна переправа через тріщину Довжина – 9 м.
Етап обладнано двома ПС, суддівськими перилами та перилами самостраховки з суддівським фалом. Учасник рухається по переправі з самостраховкою вусом самостраховки у суддівський фал. Навантаження суддівських страхувальних мотузок заборонене. Мотузка – на собі (спосіб кріплення – довільний).

4. Спуск по вертикальних перилах. Висота – 3,5 м. Крутизна схилу – 90о.
Етап обладнано суддівськими перилами та двома ПС. Учасник рухається по перилах з використанням гальмівного пристрою та з самостраховкою схоплюючим вузлом. Мотузка – на собі (спосіб кріплення – довільний). ПКЧ - фіксується по виходу учасника та вантажу (мотузки) за лінію ПКЧ (постановка в нижній ПС вусом самостраховки, вантаж зафіксовано в ПС карабіном або він знаходиться на учаснику, але не в руках).

5. Крутопохила переправа вгору. Довжина – 10 м. Нахил – 30о. Висота – 3,5 м.
Схил трав`яний. Етап обладнано двома ПС суддівськими перилами та перилами самостраховки з суддівським фалом. Учасник рухається по переправі з самостраховкою схоплюючим вузлом та, додатково, з самостраховкою вусом самостраховки у суддівський фал. Навантаження суддівських страхувальних мотузок заборонене. Мотузка – на собі (спосіб кріплення – довільний).

6. Спуск по свертикальних перилах. Висота – 3,5 м. Крутизна схилу – 90о.
Етап обладнано двома ПС та локальною петлею з ЗСК. Учасник спускається по наведених самостійно перилах. ЗЧ - фіксується по виходу учасника та вантажу (мотузки) за лінію ЗЧ (постановка учасника в нижній ПС вусом самостраховки, мотузка залишила локальну петлю з ЗСК).

Особливі умови:
1. Знаходження представників команд, дорівняних до них осіб, глядачів та преси у зоні роботи учасників заборонено.
2. Лайка учасників змагань – штрафується аж до зняття учасника з дистанції.
3. Старт учасників – примусовий, згідно протоколу мандатної комісії, відбувається після попереднього показу дистанції. Старт учасників відбувається згідно стартового інтервалу.
4. Учасник, що не вклався у ПКЧ, припиняє роботу на дистанції, отримує штрафні бали (20 б. за учасника та 20 б. за спорядження за кожен етап, який не було пройдено), забирає спорядження та прямує до етапу «В’язання вузлів».

1 d_kep  
5. Учасник, що вклався у ПКЧ, та не вклався у ЗЧ, припиняє роботу на дистанції, отримує штрафні бали (20 б. за кожного учасника та 20 б. за спорядження за кожен етап, який не було пройдено), забирає спорядження та прямує до етапу «В`язання вузлів».

Фініш. Фіксується по виходу учасника і спорядження за лінію ЗЧ.

В`язання вузлів.
Учасник в`яже три вузли перелічені у одній з карток вузлів, запропонованих суддею. Час на виконання – 90 с. Етап виконується тільки якщо учасник не вклався у ПКЧ або ЗЧ.

Підведення підсумків.
Результати Учасників на дистанції визначаються наступним чином:
Серед учасників, які пройшли дистанцію повністю, результат визначаються по сумі часу проходження дистанції і штрафів. Учасники, що не вклалися в ПКЧ чи ЗЧ, продовжують дистанцію за особливими умовами і посідають місця після команд, що пройшли повну дистанцію, спочатку ті, що пройшли ПКЧ, а потім всі інші. Результати учасників, що не вклалися у ПКЧ та ЗЧ, визначаються за принципом визначення результатів учасників, що пройшли всю дистанцію. При рівності результатів вище місце займає учасник, який має меншу суму штрафів.

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]