П`ятниця
26.04.2024
19:25
Вхід на сайт
Календар
«  Листопад 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Пошук
Опитування
Дайте оцінку роботі федерації
Всього відповідей: 15
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Друзі сайту
Архів записів

Дніпропетровська міська федерація спортивного туризму


13:01
Проект Устава ч.6

VII. Контрольні органи Федерації

7.1. Контрольним органом Федерації є її Ревізійна комісія, склад якої обирається З’їздом (конференцією) на термін не більший, ніж два роки.

7.2. Ревізійна комісія:

1)    визначає власну структуру;

2)    поновлює членство в Федерації осіб, необгрунтовано виключених з неї первинними організаціями або територіальними(районними) федераціями (організаціями);

3)    розглядає заяви про порушення членами Федерації, територіальними (районними) федераціями (організаціями) або їх керівними органами норм Статуту Федерації та вносить пропозиції з цього приводу відповідним керівним органам Федерації;

4)    розглядає внутрішні конфліктні ситуації та виносить свої рекомендації щодо них;

5)    перевіряє виконання бюджету керівними, виконавчими та іншими органами Федерації;

6)    проводить ревізію фінансово-господарської діяльності Федерації, її федерацій (організацій) та утворених нею установ;

7)    координує діяльність ревізійних комісій територіальних (районних) федерацій (організацій);

8)    звітує перед З’їздом (конференцією) про результати своєї діяльності;

9)    виконує інші функції, передбачені Статутом та іншими нормативними документами Федерації.

7.3. Керівництво Ревізійною комісією здійснює її голова, який обирається З’їздом (конференцією) на термін не більший, ніж два роки.

7.4. Ревізійна комісія діє на підставі Положення про неї, яке затверджується Президією Федерації згідно Статуту. У випадку, якщо таке положення відсутнє, Ревізійна комісія розробляє тимчасовий порядок своєї діяльності і здійснює свої функції згідно з ним до затвердження Президією Федерації Положення про Ревізійну комісію.

7.5. Члени Ревізійної комісії можуть бути виключені з Федерації тільки З’їздом (конференцією).

VIII. Правовий статус, майно та кошти Федерації

8.1. Територіальні (районні) федерації (організації) Федерації легалізуються  відповідно до чинного законодавства. Вони керуються цим Статутом і в силу цього, після державної реєстрації, є юридичними особами, мають печатку, можуть мати штампи, бланки, інші реквізити, зразки яких затверджуються президією створеної федерації (організації) за погодженням з Президією Федерації.

8.2. Федерація та її територіальні (районні) федерації (організації), які набули статусу юридичної особи, мають у своїй власності майно та кошти, а також рахунки в банківських установах.

Федерація може набувати право власності на майно та кошти, передані членами Федерації або державою в установленому порядку, набуті від вступних, цільових та членських внесків, пожертвувані громадянами, підприємствами, організаціями, установами, а також на майно, придбане за рахунок власних коштів; на майно і кошти, придбані в результаті господарської та іншої комерційної діяльності створених Федерацією госпрозрахункових установ та організацій, заснованих підприємств.

Федерація є неприбутковою організацією. Її територіальні (районні) федерації (організації), які набули статусу юридичної особи, є неприбутковими організаціями.

8.3. Джерелами коштів та майна Федерації та її територіальних, місцевих федерацій (організацій) є:

1)    вступні, цільові та членські внески членів Федерації;

2)    кошти та майно, передані членами Федерації в установленому порядку;

3)    добровільні внески юридичних осіб;

4)    кошти державного та місцевих бюджетів, що виділяються у розпорядження Федерації для виконання державних, регіональних програм розвитку туризму, реалізації повноважень, делегованих центральним та місцевим органами виконавчої влади з фізичної культури і спорту;

5)    надходження від установ, організацій, видавництв, засобів масової інформації, заснованих Федерацією чи її організаціями;

6)     кошти або майно, що надходять безоплатно або у вигляді безповоротної фінансової допомоги від громадян, підприємств, установ і організацій у встановленому законом порядку;

7)    пасивні доходи;

8)    кошти або майно, що надходять до Федерації та її територіальних (районних) федерацій (організацій)  від проведення основної діяльності.

8.4. У власності Федерації та її територіальних (районних) федерацій (організацій) можуть бути будівлі, приміщення, споруди, житловий фонд, інше нерухоме майно, транспортні засоби, обладнання, інвентар, грошові кошти, акції, облігації, інші цінні папери та будь-яке майно, необхідне для матеріального забезпечення статутної діяльності Федерації, не вилучене з цивільного обігу і не обмежене у використанні.

8.5. Федерація самостійно і незалежно здійснює право володіння, користування та розпорядження належним їй майном через керівні органи Федерації.

8.6. Керівні  органи  Федерації  можуть закріплювати   певне   належне їй майно за територіальними (районними) федераціями (організаціями) і делегувати керівним органам останніх повноваження щодо розпорядження ним.

8.7. Майно та кошти Федерації не можуть перерозподілятися між її членами і використовуються лише для виконання статутних завдань.

8.8. Федерація в цілому, її територіальні (районні) федерації (організації), як окремі юридичні особи, несуть самостійну фінансову та іншу відповідальність за свою діяльність і не несуть відповідальності за зобов'язання будь-яких інших юридичних осіб.

8.9. Федерація, її територіальні (районні) федерації (організації) формують і виконують власний бюджет.

Вони ведуть оперативний та бухгалтерський облік, статистичну звітність, реєструються в органах державної податкової адміністрації та вносять до бюджету платежі в порядку і розмірах, передбачених законодавством.

8.10. Члени Федерації сплачують членські внески до тієї організації, до якої вони безпосередньо належать. Періодичність, розмір та порядок сплати членських внесків встановлюється Положенням, яке затверджується Президією Федерації.

8.11. Кошти, отримані від членських внесків, розподіляються відповідно до Положення про членські внески.
Переглядів: 456 | Додав: d_kep | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 1
1 d_kep  
С точки зрени морали - п.8.7, возможно, спорный, но с точки зрения закона - абсолютно незыблем, поскольку федерация априори не может иметь прибыли, а соответственно и перераспределять нечего. Доходы федерации могут быть использованы только для выполнения уставных задач. Если начать перераспределять доходы, они автоматически становятся прибылью, а федерация - неприбыльная организация и прибыли иметь не может. Организация, имеющая прибыль - это уже коммерческая структура.

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]